Tuesday, January 4, 2011

~ Happy New Year 2011 ~


Wasew cam da lama x update blog.. wpong baru taung lepas (last week ) aku update.. hihihihi… Tuh pong cinonet jah... Niwey.. aku wasew cm x lmbt agik kot nk wish Happy New Year 2011 ... Gudbye to 2010 .. Welcome 2011 ... Kata org blew taun baru neh nk kna pasang azam...Azam?? Huhuhu... sebot sal azam neh... Yg dulu2 pong aku wasew x pena tercapai inikan pulak yg baru.. Ntah.. Aku pon xtaw apa yg aku nak... huhuhuhu.. umo da nk msk ketegori nk kertu da kot.. Tp msh xtaw apa yg kome nk lam hidup.. Law leh aku nk gak cm org lain.. Ade seseorg d sisi aku.. Tp xpew larh.. Malas nk pikio sgt.. sakit otak.. sakit dado..sakit mcm2.. so baik xyah pk.. Law ade jodoh utk aku..Ade larh.. Law xde..tawakal jewk larh.. Aku tau, Allah da tetapkan apa yg terbaik utk aku.. So aku terima seadanya apa yg telah ditakdirkan utk aku.. N aku hrp aku pat perbaiki n improve ap yg krg kt lam diri aku utk jd a better person..Insyallah...


Law nk kira taun neh byk beno saat gumbirew n bahagia wat dirik aku kot.. Sekurang2 nya aku leh dpt kegembiraan di samping my The Jengs family.. As I mentioned before they are very special in their own ways.. Masing2 ade karakter masing2.. yg kdg2..malas nk ckp lew.. Yg pntg we accept each other seadanya.. chewahh!! statement cam kapel2 laks... hahahhahhaa... I luv uolss larh sumew.. Whomever korg.. Uolss know sapew yg aku maksudkan.. Uolss part of my life.. N thnx for accepting me as I am.. to be part of ur life.. wpong bekeng tahap mak tirik.. Tp korg taw.. bekeng2 ahkak neh.. ade sbb nya.. Lam ht ade tamang...Syg korg sumew ketat2..


Taun neh byk sgt2 kot xtvt ngn korg.. X kira larh xtvt GAFIM kew..xtvt ngn berkaitan si Kentang kew... ngn kita2 kew.. yg pntg.. kenal korg.. makes me to be a very independent person n jd manusia yg bener2 appreciate our life.. Dulu aku mana larh taw jalan2 kt KL tuh.. Tp skrg jalan mana aku xtaw nk g.. Well, mula2 tuh ssh le jugak nk get used knal jalan2 sumew tuh.. tp skunk..sumew d hujung jari aku yg kemetot cam serai neh... Siyes lew.. X terjangkau dek akal dowh aku neh nk smpai ke tmpt2 yg aku da pg tuh.. JB, Genting, Cherating, Cameron, n byk lg.. sumew ngn korg.. Adeh I really mish all the moments time wat kja killer tuh... mengjenglot kata kaw... N tuh lom kira xtvt pg ke konsert yg si dak kentang perform agik.. Byk killer!! Penyokong kipas susah mati katanya!!






~i mish this moment n other moment ngn korg~

N taun neh byk sgt2 shweet memori gaks kot...Aku d katakan glemer.. Matik larh law korg bcew neh.. Dulik larh.. sumew sbb aku knal n rapat ngn budak KDA2 neh.. Nk wat camne tetibew dpt hadek2 hekan kn.. wakakkakakka.. terima ajewk larh.. But siyes aku pon xcayew.. Dorg kenal aku (hehehheehhe.. statement cam harem) .. Tuh pong kebetulan jek kot.. Aku kn peramash glew.. X sangka plak bertitik tolak dr time g shooting jadik pelakon extra lam KDA tuh aku jadik rapat ngn dorg.. Ngn si kentang jgn ckp lew kn... Aku aku ingat ngn my luvly 3A neh jah Akim, Aril, n Amar.. tp tetibew laks budak2 KDA2 yg lain pong kenal jugak ahkak Sally neh.. Si Farish, Hafiz, Anith, Ika, Chi Chi, & Mimie... Kt mana2 jmpa dorg msh lg ingt n knal ahkak Sally yg cute neh..huhuhuhu... nangesh!!








~every moment is priceless moments.. nice to know all of u guys~


Hr neh 4 Januari 2011.. Means that da 3 tahun my luvly mummy pergi buat selama-lamanya pada 4 januari 2008.. Ya Allah.. terasa rindu sgt2 kt Bonda.. Bonda, hanya doa dan titipan ayat2 suci sahaja yg mampu ku titipkan buatmu Bonda.. masih teringat saat dan ketika menerima berita yg dia telah pergi buat selama2 nya.. Jarak kami terlalu jauh.. Bonda pergi meninggalkan kami ketika menunaikan haji di Mekah.. Alhamdulillah..dia sempat menunaikan kewajipan Rukun Islam ke 5 tu.. Cuma rasa sgt2 terkilan kerana x dpt mengucupnya buat kali yg terakhir.. Walau di mana sahaja bonda berada.. Aku mohon padaMu Ya Allah moga Bonda tenang di sana dan menjadi insan2 terpilih di tempatkan d samping para solihin…Insyallah.. Al~Fatihah…


Taun neh da msk 2011 .. so x brp lama ag.. bbrp hr pon lg.. umo aku naik lg 1 no.. i'm going to 35.. Watpe nk sorok2 umo ko tuh!! kata org it's just a number.. Ko da makin kertu Sally.. tp kertu ke x.. x kisah lerw.. Yg pntg aku happy!! Ko hado?? Masing2 ade cara masing2 nk njoy life kn.. As long ko jadi manusia n taw bezakan apa yg baik dan buruk.. Alhamdulillah larh kn.. Ap yg pntg we appreciate n bersyukur ngan apa yg kta ada.. Aku da lalui saat2 yg getir awl taun lepas..So skunk aku nk njoy ngn my life.. whtever happens in our life.. it's just part of the life experience n that makes us to learn wht is life all about... chewah..ckp omputih separuh2... ahhahhaha... Semoga tahun ni membawa seribu keceriaan dan kegembiraan buat kita semua... Insyalllah...


No comments:

Post a Comment